Dit recept voor geroerbakte currynoedels met bief is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met komkommersalade.
Ingrediënten
- 150-200 gram noedels of mie
- 1 ui
- 100 gram oesterzwammen
- 4 takjes koriander
- 150 gram rosbief (vleeswaar)
- 1 eetlepel olie
- Ca. 1 eetlepel currypasta (potje)
- Citroensap
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd de oesterzwammen in reepjes.
- Was de koriander en snijd de blaadjes klein.
- Snijd de rosbief in reepjes.
- Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en fruit hierin de ui glazig.
- Bak de currypasta mee tot dit gaat geuren.
- Bak de oesterzwammen kort mee.
- Voeg de uitgelekte noedels en de rosbief toe en laat alles op hoog vuur heet worden.
- Schep er de koriander door en maak op smaak met een paar druppels citroensap.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 470 kcal | 485 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 5 gram | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum