Getty Images
Geroerbakte vegetarische reepjes met paksoi staat er vandaag op het menu. Dit hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 minuten. Lekker met zilvervliesrijst
Ingrediënten
- ½ gram spaanse peper
- 1 rode paprika
- 1 kleine struik paksoi
- 1 teentje knoflook
- 1 bosui
- 2 eetlepels olie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes of -stukjes
- ± 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding
- Maak de peper schoon, verwijder de pitjes en snijd het pepertje klein.
- Maak de paprika, de paksoi en de knoflook schoon.
- Snijd de paprika in blokjes, de paksoi in repen en het teentje knoflook in stukjes.
- Snijd de bosui in smalle ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin het pepertje 1 minuut.
- Voeg de roerbakreepjes, de paprika en de knoflook toe en roerbak dit enkele minuten.
- Schep de paksoi erdoor met peper en wat ketjap en smoor alles in enkele minuten gaar.
- Strooi de ringetjes bosui er over.
Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepel zilvervliesrijst
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 305 kcal | 540 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum