Donderdag: gesmoord witlof met sinaasappel

Getty Images

Een straaltje zon tijdens de barre winterdagen. Met deze verrukkelijke witlof waant u zich helemaal in de lente. De bereidingstijd van dit gerecht is 15-30 minuten en de aangegeven ingrediënten zijn voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 600 gram witlof
  • 1 (onbespoten) sinaasappel
  • 4 jeneverbessen
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Maak het witlof schoon.
  2. Snijd dunne struikjes eenmaal in de lengte door en snijd dikke struikjes in de lengte in vieren.
  3. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit. Plet de jeneverbessen.
  4. Verwarm de olie in een grote koekenpan.
  5. Bak hierin de stukken witlof een beetje bruin.
  6. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil, de jeneverbessen en een beetje water toe.
  7. Smoor het witlof met een deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 120 kcal 440 kcal
Eiwit 4 gram 30 gram
Koolhydraten 10 gram 35 gram
Vet 6 gram 20 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 4 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum