Getty Images
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vandaag; gevulde aubergine. Het gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met volkorenmacaroni.
Ingrediënten
- 2 kleine aubergines
- 8 zwarte olijven
- 1 stuk sjalot
- 100 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
- 1 teentje knofllook
- 1 pot tomatensaus ( ± 300 gram)
Bereiding
- Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte.
- Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over.
- Snijd het vruchtvlees klein.
- Hak de olijven klein.
- Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
- Voeg de vegetarische mix toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de champignons, het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper.
- Vul de auberginehelften met het mengsel.
- Schenk de tomatensaus in een pan en plaats de aubergines erin.
- Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden.
Menusuggestie
Lekker met volkorenmacaroni.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 opscheplepels volkoren macaroni
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 350 kcal | 545 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum