Donderdag: Gevulde aubergine

Getty Images

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vandaag; gevulde aubergine. Het gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met volkorenmacaroni.

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 8 zwarte olijven
  • 1 stuk sjalot
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarische mix (veg. gehakt, roerbak- of tofureepjes)
  • 1 teentje knofllook
  • 1 pot tomatensaus ( ± 300 gram)

Bereiding

  1. Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte.
  2. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over.
  3. Snijd het vruchtvlees klein.
  4. Hak de olijven klein.
  5. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
  6. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalot glazig.
  8. Voeg de vegetarische mix toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
  9. Bak de champignons, het kleingesneden vruchtvlees van de aubergines en de olijven mee en maak het mengsel op smaak met peper.
  10. Vul de auberginehelften met het mengsel.
  11. Schenk de tomatensaus in een pan en plaats de aubergines erin.
  12. Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 25 minuten heet worden.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels volkoren macaroni
Voedingswaarden per persoon
 ReceptMenu
Energie350 kcal545 kcal
Eiwit20 gram30 gram
Koolhydraten25 gram60 gram
Vet15 gram15 gram
Verzadigd vet2 gram2 gram
Vezels10 gram20 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum