Getty Images
Klassieke smaken komen bij elkaar in deze overheerlijke stamppot. Een eenpansgerecht met een bereidingstijd van 30+ minuten, geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 4 sjalotjes
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 75 gram parmaham
- 150 gram veldsla of 1 krop romeinse sla, little gem of andijvie
- 50 gram rucola
- 150 gram kerstomaatjes
- 10 olijven zonder pit
- 12 blaadjes basilicum
- 1 eetlepel pesto
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Snijd de parmaham in reepjes.
- Fruit de sjalotten in de olie zacht.
- Bak de parmaham mee.
- Maak de veldsla, de rucola en de kerstomaatjes schoon.
- Halveer de tomaatjes.
- Halveer de olijven.
- Scheur de basilicumblaadjes een keer door.
- Stamp de gare aardappelen grof.
- Meng er de sjalotten met de ham, de rest van de groente, de olijven, de basilicum en de pesto door.
- Warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 490 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 65 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum