Getty Images
De lekkerste vis op Italiaanse wijze bereid. Met dit hoofdgerecht voor 2 personen (met een bereidingstijd van 15-30 minuten) loopt gegarandeerd het water u in de mond.
Ingrediënten
- 8 groene olijven zonder pit
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 gram pangasiusfilet
Bereiding
- Warm de oven voor op 190° C.
- Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
- Was de peterselie en knip de takjes klein.
- Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olie, de tomatenpuree en wat peper.
- Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
- Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 200 kcal | 450 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 45 gram |
Vet | 7 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 1 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum