Donderdag: Krieltjes met bacon en room

Vandaag op het menu: heerlijke krieltjes met bacon en room, maar dan wel iets minder vet dan u zult verwachten. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met kropsla met radijs en rolletjes gekookte ham.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram krielaardappeltjes
  • ½ dl bouillon
  • ½ dl kookroom
  • 50 gram bacon
  • 8 blaadjes basilicum
  • Citroensap

Bereiding

  • Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  • Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
  • Fruit de sjalot in de olie glazig.
  • Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper, de bouillon en de kookroom.
  • Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar.
  • Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
  • Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
  • Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
  • Verkruimel de bacon en strooi de kruimels er over.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 330 kcal 430 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 10 gram 20 gram
Koolhydraten 35 gram 40 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 5 gram 6 gram
Vezels 5 gram 6 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum