Vandaag op het menu: heerlijke krieltjes met bacon en room, maar dan wel iets minder vet dan u zult verwachten. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met kropsla met radijs en rolletjes gekookte ham.
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 400 gram krielaardappeltjes
- ½ dl bouillon
- ½ dl kookroom
- 50 gram bacon
- 8 blaadjes basilicum
- Citroensap
Bereiding
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Wrijf de champignons schoon en halveer ze of snijd grote exemplaren in vieren.
- Fruit de sjalot in de olie glazig.
- Voeg de krielaardappeltjes toe met de champignons, peper, de bouillon en de kookroom.
- Breng dit aan de kook en kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar.
- Bak de bacon in een droge koekenpan of in de magnetron bruin en knapperig.
- Was de basilicum en snijd de blaadjes klein.
- Maak het gerecht op smaak met de basilicum en een drup citroensap.
- Verkruimel de bacon en strooi de kruimels er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 330 kcal | 430 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 35 gram | 40 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 5 gram | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum