Donderdag: Lamsragout

Getty Images

Dit recept voor lamsragout is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met snijboontjes en volkorenmacaroni.

Ingrediënten

  • 200 gram lamsvlees van de bout
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 worteltjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 gedroogd chilipepertje

Bereiding

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en een beetje zout.
  2. Snijd de ham klein.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  4. Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
  5. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
  6. Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee.
  7. Voeg de rauwe ham toe.
  8. Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij.
  9. Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

 

Allergie info:

Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 310 kcal 550 kcal
Eiwit 20 gram 35 gram
Koolhydraten 8 gram 45 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 2 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum