Getty Images
Dit recept voor lamsragout is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met snijboontjes en volkorenmacaroni.
Ingrediënten
- 200 gram lamsvlees van de bout
- 1 plakje rauwe ham
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 worteltjes
- 1 eetlepel olie
- 1 dl gezeefde tomaten (pak)
- 1 dl rode wijn
- 1 gedroogd chilipepertje
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en een beetje zout.
- Snijd de ham klein.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee.
- Voeg de rauwe ham toe.
- Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij.
- Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 310 kcal | 550 kcal |
Eiwit | 20 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 2 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum