Getty Images
Macaroni met broccoli-hamsaus staat donderdagavond op het menu. Dit hoofdgerecht heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten en is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 300 gram broccoli
- 150 gram champignons
- 150 gram achterham
- 200 gram volkoren macaroni
- 1 eetlepel olie
- 2 dl bouillon (van tablet)
- 3 eetlepels zure room
- 2 eetlepels bloem
Bereiding
- Maak de prei, de broccoli en de champignons schoon.
- Snijd de prei in smalle ringen, verdeel de broccoli in roosjes en snijd de champignons in plakken.
- Snijd de ham in blokjes.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Fruit de preiringen zacht in de olie.
- Voeg de roosjes broccoli toe en stoof de groente in 5 minuten gaar.
- Schenk er de bouillon bij met de plakjes champignons en de ham.
- Breng dit aan de kook.
- Roer de zure room glad met de bloem.
- Voeg dit al roerend bij de bouillon en bind hiermee het vocht.
- Maak de saus op smaak met peper.
- Giet de gare macaroni af en schep de saus er door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 635 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 70 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum