Getty Images
Donderdagavond op het menu: macaroni met geroosterde papriksaus. Dit hoofdgerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Lekker met andijviesalade met olijven.
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 geroosterde paprika's (pot)
- 150-200 gram volkoren macaroni
- 6 plakjes bacon
- 1 eetlepel olie
- 100 gram doperwten (diepvries)
- Oregano
Bereiding
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
- Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
- Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
- Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
- Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
- Maak het op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.
Menusuggestie
Lekker met andijviesalade met olijven.Hiervoor heb je nodig...
- 250 gram andijvie
- 1 eetlepel olie
- citroensap
- 10 olijven
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 475 kcal | 555 kcal | |||
Eiwit | 20 gram | 20 gram | |||
Koolhydraten | 75 gram | 75 gram | |||
Vet | 9 gram | 15 gram | |||
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram | |||
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum