Donderdag: macaroni met geroosterde paprikasaus

Getty Images

Donderdagavond op het menu: macaroni met geroosterde papriksaus. Dit hoofdgerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Lekker met andijviesalade met olijven.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 geroosterde paprika's (pot)
  • 150-200 gram volkoren macaroni
  • 6 plakjes bacon
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • Oregano

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukjes.
  3. Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in de olie langzaam bruin.
  5. Fruit de ui en de knoflook mee met de bacon.
  6. Voeg de paprika’s toe en laat dit een paar minuten zacht sudderen.
  7. Voeg de doperwtjes toe en kook ze in een paar minuten gaar.
  8. Roer er een paar lepels kookvocht van de macaroni door.
  9. Giet de macaroni af en meng de macaroni door de saus.
  10. Maak het op smaak met peper, een beetje zout en wat oregano.

Menusuggestie

Lekker met andijviesalade met olijven.

Hiervoor heb je nodig...

  • 250 gram andijvie
  • 1 eetlepel olie
  • citroensap
  • 10 olijven
Voedingswaarden per persoon
 
  Recept
 Menu
Energie
  475 kcal
 555 kcal
Eiwit
  20 gram
 20 gram
Koolhydraten
  75 gram
 75 gram
Vet
  9 gram
 15 gram
Verzadigd vet
  2 gram
 3 gram
Vezels
  10 gram
 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum