Getty Images
Dit recept voor oriëntaalse snijbonen is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Erg geschikt voor de balansdag!
Ingrediënten
- 400 gram snijbonen
- 1 ui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- Mespunt kaneel
- ½ bosje koriander
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruitjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein. Fruit de ui in de olie glazig.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de snijbonen met een paar lepels water, de kaneel en wat zout toe en stoof ze in 10 minuten gaar.
- Was de koriander en snijd het kruid klein. Roer van het vuur af de koriander en wat citroensap door de groente.
Menusuggestie
Lekker met een bieflapje en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 bieflapjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Ingrediënten over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 105 kcal | 475 kcal |
Eiwit | 4 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 35 gram |
Vet | 5 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 7 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Zout | 0,01 gram | 0,27 gram |
Bron
- Voedingscentrum