Getty Images
Ovenschotel met vis, groente en een aardappeldakje is het gerecht dat donderdag op het menu staat. Dit heerlijke visgerecht is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 500 gram vast kokende aardappelen
- 300 gram snijbonen
- 200 gram stevige visfilet, bijv. pangasius of tilapia
- Viskruiden of peper en paprikapoeder
- 1 blikje maiskorrels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
- 2 eetlepels paneermeel
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze net gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers.
- Kook de snijbonen in weinig water 5 minuten.
- Warm de oven voor op 175° C.
- Snijd de vis in repen en bestrooi ze met viskruiden of peper, wat paprikapoeder en een beetje zout.
- Laat de maïs uitlekken.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Bestrijk een ovenvaste schaal met margarine.
- Bedek de bodem van de ovenvaste schaal met ca. de helft van de plakken aardappel.
- Schep hierop de uitgelekte snijbonen en de maïs.
- Leg er de repen vis op en dek dit af met de rest van de plakken aardappel.
- Meng de geraspte kaas met het paneermeel en strooi dit over de aardappelen.
- Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | ||
---|---|---|
Energie | 480 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 3 gram | |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum