Getty Images
Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht staat donderdagavond op het menu: pasta met courgette en tofu. Dit gerecht staat binnen 30 minuten op tafel en is geschikt voor twee personen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 2 tomaten
- 150-200 gram volkoren penne of andere pasta
- 200 gram (gekruide) tofu
- 2 eetlepels pesto
- Basilicum
- 2 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en de tomaten in stukjes.
- Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Verwarm de pesto in een hapjespan, braadpan of wok en smoor hierin de ui enkele minuten.
- Voeg de courgette en de tomaten toe en smoor de groente gaar.
- Warm de tofu kort mee.
- Giet de pasta af en meng het groentemengsel er door.
- Maak op smaak met kleingesneden basilicum en strooi er aan tafel de kaas over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 585 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 60 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum