Donderdag: Pepesan

Getty Images

Waan uzelf in Indonesië met deze pepesan. Het is een verrukkelijk, maar pittig Indonesisch visgerecht. Heerlijk met zilvervliesrijst en sperzieboontjes.

Ingrediënten

  • 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
  • Citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels sambal oelek
  • ½ theelepel laos
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel djahé
  • 1 eetlepel olie
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit in de koelkast 10 minuten intrekken.
  2. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
  3. Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.
  4. Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
  5. Dep de vis met keukenpapier droog en bestrooi de vis met weinig zout.
  6. Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.
  7. Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 305 kcal 545 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 2 gram 45 gram
Vet 25 gram 30 gram
Verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 0 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum