Getty Images
Waan uzelf in Indonesië met deze pepesan. Het is een verrukkelijk, maar pittig Indonesisch visgerecht. Heerlijk met zilvervliesrijst en sperzieboontjes.
Ingrediënten
- 2 stukken vis (tilapia of mootjes makreel)
- Citroensap
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- ½ theelepel laos
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel djahé
- 1 eetlepel olie
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Wrijf de stukken vis in met wat citroensap en laat dit in de koelkast 10 minuten intrekken.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit heel fijn.
- Meng er de sambal, de laos, de kerrie, de djahé en 1 eetlepel olie door.
- Breng water in een (stoom)pan aan de kook.
- Dep de vis met keukenpapier droog en bestrooi de vis met weinig zout.
- Leg ieder stuk op een stuk aluminiumfolie en bestrijk het met het mengsel. Vouw het folie goed dicht.
- Stoom de vis in de stoompan of op een rooster in een gewone pan in 15-20 minuten gaar.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 305 kcal | 545 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 45 gram |
Vet | 25 gram | 30 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 0 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum