Getty Images
Vega-licious is dit overheerlijke gerecht met paksoi en tempé. Het recept is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met mie.
Ingrediënten
- 150 gram tempé
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 kleine ui
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
- Snijd de tempé in blokjes.
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Maak van de knoflook met het citroensap en de sambal een marinade en schep dit door de tempé. Laat het minimaal 20 minuten op een koele plaats marineren.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
- Verwarm de olie en bak hierin de tempé bruin.
- Voeg de ui toe en bak dit even mee.
- Doe de paksoi er bij en roerbak de groente in ca. 5 minuten mee gaar.
- Maak het gerecht op smaak met wat ketjap.
- Vervang eventueel de tempé door tofu.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 220 kcal | 435 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 55 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 10 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum