Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
- 2 sinaasappels
- 1 - 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel suiker
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Maak het stuk rode kool schoon of gebruik voorgesneden rode kool.
- Verwijder eventueel de dikke stronk. Schaaf de kool heel fijn.
- Schil de sinaasappels dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
- Maak een dressing van het sap, 1 eetlepel water, azijn, de mosterd, wat suiker, de olie en wat peper.
- Meng de dressing door de rode kool en laat dit 1 uur staan.
- Meng er de stukjes sinaasappel door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 160 kcal | 465 kcal |
Eiwit | 5 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 40 gram |
Vet | 6 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 4 gram |
Vezels | 9 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum