Donderdag: Spaanse stoofpot

Getty Images

Vandaag begeven we ons in het zonnige Spanje met een stevige stoofpot. Een gerecht voor twee personen met een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk.

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel olie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 klein blik kikkererwten
  • 75 gram magere salami of chorizo

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
  5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee.
  6. Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn, wat water en een beetje zout.
  7. Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
  8. Laat de kikkererwten uitlekken.
  9. Snijd de salami in blokjes.
  10. Schep de kikkererwten en de salami door het gerecht en warm het geheel goed door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 545 kcal
Eiwit 20 gram
Koolhydraten 50 gram
Vet 25 gram
Verzadigd vet 7 gram
Vezels 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum