Getty Images
Vandaag begeven we ons in het zonnige Spanje met een stevige stoofpot. Een gerecht voor twee personen met een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk.
Ingrediënten
- 400 gram aardappelen
- 400 gram sperziebonen
- 1 (rode) ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepel olie
- ½ eetlepel paprikapoeder
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 klein blik kikkererwten
- 75 gram magere salami of chorizo
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze met peper enkele minuten mee.
- Doe de sperziebonen erbij met het paprikapoeder, de komijn, wat water en een beetje zout.
- Stoof het gerecht in ca. 15 minuten gaar.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Snijd de salami in blokjes.
- Schep de kikkererwten en de salami door het gerecht en warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 545 kcal |
Eiwit | 20 gram |
Koolhydraten | 50 gram |
Vet | 25 gram |
Verzadigd vet | 7 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum