Getty Images
Donderdag staat er een lekker vegetarisch hoofdgerecht op het menu: spaghetti met artisjokhartjes. Het bereiden van dit gerecht duurt 15 tot 30 minuten en het is geschikt voor twee personen. Lekker met een tomatensalade.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren spaghetti
- 1 blikje artisjokhartjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarische blokjes
- 1 gedroogd chilipepertje
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de artisjokhartjes in vieren.
- Maak de knoflook schoon.
- Verwarm de olie en bak de vegetarische blokjes bruin.
- Pers de knoflook er boven uit en verkruimel het pepertje er boven.
- Voeg de artisjokhartjes toe en warm ze mee.
- Giet de spaghetti af en schep het mengsel er door.
- Strooi aan tafel de kaas er over.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade.
Hiervoor heb je nodig...
- Rucola-tomatensalade
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 505 kcal | 635 kcal |
Eiwit | 30 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 55 gram | 65 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum