Donderdag: Spiesen met vanalles

Een bonte stoet.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 theelepel olie
  • 100 gram gekruide krieltjes (koelvak) of krieltjes met 1 theelepels italiaanse kruiden
  • 6 sweetbites (oranje minipaprika's) of 2 oranje paprika's
  • 100 gram kerstomaatjes
  • Stuk komkommer
  • 75 gram casselerrib (vleeswaar)
  • 75 gram gebraden kipfilet (vleeswaar)
  • Grote spiesen of satéprikkers

Bereiding

  • Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verhit de pan.
  • Bak de krieltjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  • Laat ze afkoelen.
  • Maak de paprika’s schoon. Snijd kleine paprika’s in tweeën of grote in vieren.
  • Kook de stukken paprika 40 seconden in de magnetron of in wat water tot ze zacht zijn.
  • Was de tomaatjes en het stuk komkommer.
  • Snijd de komkommer in dikke plakken en halveer ze.
  • Snijd de plakjes casselerrib en kipfilet in tweeën en rol de stukjes op.
  • Rijg om en om aan spiesen de krieltjes, reepjes paprika, rolletjes vleeswaar, komkommer en tomaatjes.

Menusuggestie
Lekker met een volkorenpistoletje met tapenade.
Hiervoor heb je nodig...

  • 4 volkorenbroodjes
  • 4 eetlepels tapenade 
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 220 kcal 530 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 20 gram 30 gram
Koolhydraten 15 gram 55 gram
Vet 6 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 3 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum