Een bonte stoet.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 theelepel olie
- 100 gram gekruide krieltjes (koelvak) of krieltjes met 1 theelepels italiaanse kruiden
- 6 sweetbites (oranje minipaprika's) of 2 oranje paprika's
- 100 gram kerstomaatjes
- Stuk komkommer
- 75 gram casselerrib (vleeswaar)
- 75 gram gebraden kipfilet (vleeswaar)
- Grote spiesen of satéprikkers
Bereiding
- Bestrijk een koekenpan met een antiaanbaklaag met wat olie en verhit de pan.
- Bak de krieltjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
- Laat ze afkoelen.
- Maak de paprika’s schoon. Snijd kleine paprika’s in tweeën of grote in vieren.
- Kook de stukken paprika 40 seconden in de magnetron of in wat water tot ze zacht zijn.
- Was de tomaatjes en het stuk komkommer.
- Snijd de komkommer in dikke plakken en halveer ze.
- Snijd de plakjes casselerrib en kipfilet in tweeën en rol de stukjes op.
- Rijg om en om aan spiesen de krieltjes, reepjes paprika, rolletjes vleeswaar, komkommer en tomaatjes.
Menusuggestie
Lekker met een volkorenpistoletje met tapenade.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkorenbroodjes
- 4 eetlepels tapenade
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 220 kcal | 530 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 55 gram |
Vet | 6 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum