Getty Images
Thaise tempékoekjes staan donderdagavond op het menu. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.
Ingrediënten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- ½ spaanse peper
- Stukje gemberwortel
- 150 gram tempé
- Ca. ½ eetlepel limoensap
- 1 theelepel suiker
- Bloem
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de sjalot en de knoflook schoon.
- Verwijder van het citroengras het buitenste blad.
- Haal de pitjes uit de peper.
- Schil het stukje gember.
- Pureer de sjalot, de knoflook, het citroengras, de peper en de gember met een staafmixer of in de keukenmachine.
- Breek de tempé in stukken en doe ze bij het mengsel.
- Voeg het limoensap en de suiker toe en pureer dit met elkaar.
- Voeg eventueel wat bloem toe.
- Maak het geheel op smaak met een beetje zout.
- Vorm er 4 schijven van.
- Bak de tempékoekjes in de hete margarine in 6-8 minuten heet en bruin.
Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en gebakken rijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 kleine chinese kool
- 6 opscheplepel zilvervliesrijst
- 1 bosuitje
- 6 takjes bladselderij
- 1 eetlepel olie
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 190 kcal | 520 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 2 gram |
Vezels | 5 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum