Getty Images
Snel en makkelijk: stevige hongaarse kost! Dit overheerlijk gerecht vraagt maximaal 15 minuten van uw tijd en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 1 snee volkorenbrood
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 4 takjes peterselie
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 3 theelepels scherp paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
Bereiding
- Snijd de korsten van het brood. Week het brood in een beetje water.
- Maak de ui en de knoflook schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Maak de paprika schoon. Snijd een stukje paprika heel fijn.
- Was de peterselie en hak de steeltjes klein.
- Maak het gehakt aan met het uitgeknepen brood, een beetje ui, een beetje knoflook, de fijn gesneden paprika, de peterseliesteeltjes, peper en een beetje zout.
- Vorm er kleine gehaktballetjes van.
- Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
- Neem de gehaktballetjes uit de pan.
- Fruit de rest van de ui, de knoflook en de paprika in de achtergebleven margarine.
- Roer er het paprikapoeder en de tomatenblokjes door.
- Breng de saus aan de kook en maak dit op smaak met een beetje zout. Schep de gehaktballetjes door de saus en laat ze op klein vuur 15 minuten zacht pruttelen.
- Snijd de blaadjes peterselie klein en roer ze er door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 385 kcal | 580 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 55 gram |
Vet | 20 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum