Getty Images
Hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Gehaktschotel
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 2 bosuitjes
- 200 gram mager rundergehakt
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels gepureerde tomaten (pak)
- 4 eetlepels halfvolle melk
- 1 beschuit
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Maak het gehakt aan met de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de gepureerde tomaten, peper, weinig zout, de melk en de fijngemaakte beschuit.
- Druk het gehakt in een kleine ovenvaste schaal.
- Laat het gehakt in de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram sperziebonen
6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 345 kcal | 515 kcal | ||
Eiwit | 30 gram | 40 gram | ||
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram | ||
Vet | 20 gram | 25 gram | ||
Verzadigd vet | 6 gram | 7 gram | ||
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum