Welke wijn drink je bij zoetige hapjes, bijvoorbeeld met Sinterklaas? Bij de echte Sint-zoetigheden als speculaas, marsepein en banketstaaf past een lekkere mousserende wijn of een portje. Wij hebben een top 5!
Voortreffelijke ruby van een tophuis, en dat proef je: mooi stevig en krachtig, zacht fruit, kersen en bessen, vanille, heerlijk getypeerd.
van der Linden, Walraven & Sax, €9,95
Recept: Chocoladetaartje met rood fruit
2. Fontanafredda, Asti Spumante Dolce
Wie houdt van zoet, vindt het helemaal in deze wijn, gemaakt van muscaat-druiven, die je ook ruikt in de geur; lichte mousse, druivig en bloemig, zacht en licht zoet, heerlijk fris, een snoepje.
Albert Heijn, ca. €7,-
Recept: Notenijs met chocoladesaus
3. Codorniú Original, Cava Rosado Brut
Verleidelijk, kersen, aardbeien, intens fruit, iets zoet, heel soepel en gemakkelijk, zacht en fris
Edah, Super De Boer, ca. €8,50
Recept: Upside Down fruitcake
Een wat meer gerijpte stijl, wat caramel en koffie, kruidig, chocola, kersen en vanille, wat alcohol, aangenaam en zacht.
Ned. Wijnkring/Verbunt, €5 tot €7,50
Recept: Crèmets
5. Codorníu, Cava ‘Original’ Semi-seco
Bloemig, honing, abrikozen, peer, amandelen, een licht zoetje, maar genoeg zuren en bitters om het lekker fris te houden.
Edah, Super De Boer, ca. €8,50
Recept: Walnotenijs met schuimige wijnsaus
Hier vindt u de complete PlusOnline.nl wijn top 5 met de recepten
De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.