Getty Images
Voor de maandagavond staat er een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht op het menu: aardappel-uientaart. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 500 gram uien
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 3 eieren
- ± 1½ dl halfvolle melk
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ dl zure room
- 50 gram gerapste belegen 30+ kaas
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze gaar.
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de uien in de margarine met wat peper en weinig zout in 20 minuten gaar en glazig.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
- Verwarm de oven voor op 200° C.
- Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een stevige puree.
- Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal en bedek bodem en de wanden hiermee.
- Verdeel de uienringen er over en strooi er de pijnboompitten over.
- Klop 2 eieren los met de zure room en de kaas en schep dit over de uien.
- Bak de taart in de hete oven in ± 20 minuten gaar en lichtbruin.
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 745 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 75 gram | |
Vet | 35 gram | |
Verzadigd vet | 10 gram | |
Vezels | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum