Getty Images
Deze maandag is een fruitig dagje. Op het menu staan: beenham met appel en aardbei-amarettidessert.
Beenham met appel
Informatie
- 4 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 1 beenhammetje (slager of supermarkt, ca. 500 gram)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 appels
- 1 theelepel rozemarijn
- 2 dl droge witte wijn
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Warm de oven voor op 175° C.
- Leg de ham in een ovenvaste schaal.
- Maak de uien schoon en snijd ze in snippers.
- Snijd de knoflook in stukjes.
- Schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn er over. Schenk de wijn erbij en verdeel de margarine erover.
- Dek de schaal af.
- Laat de ham in ca. 40 minuten gaar worden
- Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren.
- Bewaar een deel van de ham afgedekt in de koelkast tot morgen.
Menusuggestie
Lekker met venkel en röstirondjes uit de oven.
Hiervoor heb je nodig...
2 venkelknollen
10 röstirondjes
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energy | 250 kcal | 395 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 10 gram | 35 gram | ||
Vet | 9 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram | ||
Vezels | 1 gram | 6 gram |
Aardbei-amarettidessert
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 4 amaretti of 2 bitterkoekjes
- 1 eetlepel aardbeienjam
- 1 eetlepel crème de cassis, bessenjenever of sinaasappelsap
- 150 gram magere kwark
- 1 eetlepel honing
- 150 gram aardbeien
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereiding
- Breek de amaretti in stukjes en verdeel ze over 2 glazen coupes.
- Meng de jam met de likeur, bessenjenever of sinaasappelsap en schep dit op de amaretti.
- Klop de kwark glad met de honing en schep dit over de koekjes.
- Maak de aardbeien schoon, snijd ze in vieren en schep de poedersuiker er door.
- Verdeel de aardbeien over de coupes.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerechtbeenham met appel, venkel en rostirondjes uit de oven..
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 205 kcal | |
Eiwit | 9 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum