Getty Images
Dit is recept voor bleekselderijsalade met sinaasappel is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Ook prima geschikt voor de balansdag.
Ingrediënten
- ½ struik bleekselderij
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels magere yoghurt
- 6 sprietjes bieslook
- 6 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
- Schil de sinaasappels dik en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Vang het sap op.
- Maak van het sinaasappelsap met het citroensap, de yoghurt en wat peper een dressing.
- Was het bieslook.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Meng alles door elkaar en knip het bieslook er over.
Menusuggestie
Lekker met vegetarische roerbakreepjes en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
Energie | 70 kcal | 385 kcal |
Eiwit | 3 gram |
20 gram |
Koolhydraten | 9 gram |
40 gram |
Vet | 1 gram | 15 gram |
Verzadigd vet |
0 gram | 2 gram |
Vezels | 3 gram |
9 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron: Voedingscentrum
Bron
- Voedingscentrum