Maandag: bonensoep met van alles

Getty Images

Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond. Deze bonensoep is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 vleestomaten
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • ½-1 theelepel chilipoeder
  • 6 dl groentebouillon (van tablet)
  • 1 klein blik of kleine pot bruine bonen
  • ½ bosje koriander
  • 50 gram alfalfa
  • 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes (potje)
  • 1 schaaltje tortillachips
  • 1/3 bruin stokbrood
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
  5. Voeg de tomaten, de bouillon en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
  6. Was de koriander en de alfalfa.
  7. Knip de koriander klein boven een kommetje.
  8. Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
  9. Geef bij de soep de koriander, de reepjes jalapeñopeper, de tortillachips, sneetjes stokbrood en de geraspte kaas.
Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 555 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 70 gram  
Vet 20 gram  
Verzadigd vet 6 gram  
Vezels 15 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum