Getty Images
Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor de maandagavond. Deze bonensoep is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 stengels bleekselderij
- 2 vleestomaten
- 1 dunne prei
- 1 eetlepel olie
- ½-1 theelepel chilipoeder
- 6 dl groentebouillon (van tablet)
- 1 klein blik of kleine pot bruine bonen
- ½ bosje koriander
- 50 gram alfalfa
- 2 eetlepels jalapeñopeperreepjes (potje)
- 1 schaaltje tortillachips
- 1/3 bruin stokbrood
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de tomaten in stukjes en de prei in ringen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui. Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de bleekselderij, de prei en het chilipoeder kort mee.
- Voeg de tomaten, de bouillon en de bonen toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten zacht.
- Was de koriander en de alfalfa.
- Knip de koriander klein boven een kommetje.
- Verdeel de alfalfa over 2 soepborden en schep de kokende soep er op.
- Geef bij de soep de koriander, de reepjes jalapeñopeper, de tortillachips, sneetjes stokbrood en de geraspte kaas.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 555 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 70 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum