Getty Images
Dit recept voor gegrilde venkel is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van maximaal 15 minuten. Ook lekker voor op de barbeque, met een vegetarische burger en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olie
Bereiding
- Was de venkel onder stromend water en verwijder de onderste schijf.
- Snijd de venkel verticaal in dunne plakken.
- Bestrijk de plakken venkel met een beetje olie .
- Gril de plakken venkel in een grillpan of op de barbecue in 8-10 minuten bruin en gaar.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 80 kcal | 365 kcal |
Eiwit | 2 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 35 gram |
Vet | 5 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 5 gram | 9 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum