Maandag: Kerrietofu met sinaasappelsaus

De zoete inval.

Een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 200 gram tofu
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  • Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  • Roer er de kerrie en de gembersiroop door.
  • Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
  • Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pers de andere sinaasappel uit.
  • Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
  • Maak het op smaak met sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst
  • Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 270 kcal 615 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 20 gram 80 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 4 gram 8 gram

Menu van de Week

Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum