De zoete inval.
Een vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd 30+ minuten.
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
- 200 gram tofu
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel olie
- 1-2 eetlepels sojasaus
Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Roer er de kerrie en de gembersiroop door.
- Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pers de andere sinaasappel uit.
- Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
- Maak het op smaak met sojasaus.
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 courgette
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
- Extra informatie
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 270 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 80 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum