Getty Images
Een vegetarisch hoofdgerecht staat vandaag op het menu. Kerrietofu met sinaasappelsaus. Dit menu is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 3 theelepels kerriepoeder
- 1 eetlepel gembersiroop
- 200 gram tofu
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel olie
- 1-2 eetlepels sojasaus
Bereiding
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Roer er de kerrie en de gembersiroop door.
- Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
- Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pers de andere sinaasappel uit.
- Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
- Maak het op smaak met sojasaus.
Menusuggestie
Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.Hiervoor heb je nodig...
- 1-2 courgettes
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 270 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 80 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum