Maandag: Kerrietofu met sinaasappelsaus

Getty Images

Een vegetarisch hoofdgerecht staat vandaag op het menu. Kerrietofu met sinaasappelsaus. Dit menu is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 200 gram tofu
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 eetlepels sojasaus

Bereiding

  1. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  2. Roer er de kerrie en de gembersiroop door.
  3. Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
  4. Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Pers de andere sinaasappel uit.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.
  7. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  8. Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.
  9. Maak het op smaak met sojasaus.

Menusuggestie

Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1-2 courgettes
  • 1 eetlepel olie
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus of ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 270 kcal 615 kcal
Eiwit 15 gram 20 gram
Koolhydraten 20 gram 80 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 4 gram 8 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum