Getty Images
Op z'n Paasbest met dit heerlijke menu op Tweede Paasdag. Lekkere kippenbouillon vooraf, een spinaziesalade met olijven als hoofdgerecht en tot slot een gevuld paasei. Eet smakelijk.
Kippenbouillon met sterkers
Ingrediënten
- 15 gram mihoen
- 4 dl kippenbouillon
- Stuk citroen (alleen de schil)
- ½ doosje sterkers
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- voorgerecht
- Balansdag
- Voorgerecht
Bereiding
- Kook de mihoen in de kippenbouillon gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was het stuk citroen en rasp wat van de schil af.
- Verdeel de bouillon met de mihoen over twee borden.
- Strooi er wat citroenschil over en garneer met plukjes sterkers.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 40 kcal |
Eiwit | 1 gram |
Koolhydraten | 7 gram |
Vet | 1 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 0 gram |
Spinaziesalade met olijven
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- ½ theelepel mosterd
- ½ eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 200 gram spinazie
- 1 bos radijs
- 50 gram olijven
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Bereiding
- Kook het ei in 10 minuten hard en laat hem afkoelen.
- Was het bosuitje onder stromend water en snijd het in smalle ringen.
- Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
- Maak van de eierdooier met de azijn, de mosterd, de honing, de olie, peper en een beetje zout een sausje.
- Was de spinazie in een vergiet onder stromend water. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
- Was de radijs goed. Verwijder het steeltje en het worteltje. Snijd de radijs in vieren.
- Halveer de olijven.
- Meng de dressing, de radijs en de olijven door de spinazie.
- Strooi het gehakte eiwit er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 165 kcal | 515 kcal |
Eiwit | 8 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 35 gram |
Vet | 10 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 4 gram | 6 gram |
Gevuld paasei
Ingrediënten
- 1 middelgroot hol chocolade paasei (formaat kippenei)
- 3 eetlepel boerenjongens (rozijnen op brandenwijn, pot) of 2 eetlepels gewelde rozijnen
- ½ dl advocaat
- 2 dl magere vanillevla
- Pure chocolade of chocoladevlokken
- 2 personen
- 0-15 minuten
- nagerecht
- Nagerecht
Speciale gelegenheidsgerecht
Bereiding
- Halveer met een heet mes het chocolade-ei en leg de helften op 2 borden.
- Laat de boerenjongens uitlekken.
- Klop de rozijnen en de advocaat door de vanillevla.
- Vul de halve eieren met de vla en schenk de rest er naast.
- Garneer met wat geraspte chocolade of vlokken.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 220 kcal |
Eiwit | 6 gram |
Koolhydraten | 30 gram |
Vet | 5 gram |
Verzadigd vet | 3 gram |
Vezels | 1 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum