Maandag: kippenbouilon, spinaziesalade en gevulde paaseieren

Getty Images

Op z'n Paasbest met dit heerlijke menu op Tweede Paasdag. Lekkere kippenbouillon vooraf, een spinaziesalade met olijven als hoofdgerecht en tot slot een gevuld paasei. Eet smakelijk.

Kippenbouillon met sterkers

Ingrediënten

  • 15 gram mihoen
  • 4 dl kippenbouillon
  • Stuk citroen (alleen de schil)
  • ½ doosje sterkers

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  • Balansdag
  • Voorgerecht

Bereiding

  1. Kook de mihoen in de kippenbouillon gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Was het stuk citroen en rasp wat van de schil af.
  3. Verdeel de bouillon met de mihoen over twee borden.
  4. Strooi er wat citroenschil over en garneer met plukjes sterkers.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 40 kcal
Eiwit 1 gram
Koolhydraten 7 gram
Vet 1 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 0 gram

 

Spinaziesalade met olijven

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • ½ theelepel mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram spinazie
  • 1 bos radijs
  • 50 gram olijven

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  • Groentegerecht

Bereiding

  1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat hem afkoelen.
  2. Was het bosuitje onder stromend water en snijd het in smalle ringen.
  3. Halveer het ei en neem de dooier er uit. Hak het eiwit fijn. Wrijf de dooier door een zeef.
  4. Maak van de eierdooier met de azijn, de mosterd, de honing, de olie, peper en een beetje zout een sausje.
  5. Was de spinazie in een vergiet onder stromend water. Laat de groente goed uitlekken. Verwijder dikke steeltjes.
  6. Was de radijs goed. Verwijder het steeltje en het worteltje. Snijd de radijs in vieren.
  7. Halveer de olijven.
  8. Meng de dressing, de radijs en de olijven door de spinazie.
  9. Strooi het gehakte eiwit er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 165 kcal 515 kcal
Eiwit 8 gram 40 gram
Koolhydraten 7 gram 35 gram
Vet 10 gram 25 gram
Verzadigd vet 2 gram 4 gram
Vezels 4 gram 6 gram

Gevuld paasei

 Ingrediënten

  • 1 middelgroot hol chocolade paasei (formaat kippenei)
  • 3 eetlepel boerenjongens (rozijnen op brandenwijn, pot) of 2 eetlepels gewelde rozijnen
  • ½ dl advocaat
  • 2 dl magere vanillevla
  • Pure chocolade of chocoladevlokken 
Informatie
  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  • Nagerecht
    Speciale gelegenheidsgerecht

Bereiding

  1. Halveer met een heet mes het chocolade-ei en leg de helften op 2 borden.
  2. Laat de boerenjongens uitlekken.
  3. Klop de rozijnen en de advocaat door de vanillevla.
  4. Vul de halve eieren met de vla en schenk de rest er naast.
  5. Garneer met wat geraspte chocolade of vlokken.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 220 kcal
Eiwit 6 gram
Koolhydraten 30 gram
Vet 5 gram
Verzadigd vet 3 gram
Vezels 1 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum