Maandag: lentestamppot

Getty Images

Het is lente. Tijd voor een overheerlijke lentestamppot. Lekker met vegetarische reepjes. Dit gerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 700 gram aardappelen
  • 200-300 gram raapsteeltjes
  • 1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ± 1½ dl groentebouillon
  • 1 theelepel komijn

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.
  3. Giet de gare aardappelen af en maak er met de olie en de hete bouillon een puree van.
  4. Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 350 kcal 540 kcal
Eiwit 10 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 65 gram
Vet 6 gram 20 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 8 gram 10 gram

Menu van de Week

Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum