Maandag: marjoleins stamppotje

Getty Images

Een heerlijk gerecht voor de maandagavond: marjoleins stamppotje. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 kleine spitskool
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie
  • ½ rood pepertje
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 75 gram blokjes feta light
  • Ca. 1½ dl groentebouillon

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de spitskool schoon en snijd de groente in smalle repen.
  3. Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze in reepjes. Vang de olie op.
  4. Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
  5. Hak de walnoten grof.
  6. Verkruimel de feta grof.
  7. Verwarm de olie van de tomaatjes en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar.
  8. Bak de reepjes peper en de tomaatjes mee.
  9. Verwarm de groentebouillon.
  10. Stamp de gare aardappelen en maak er met de hete bouillon een puree van. Schep de spitskool er door.
  11. Meng de helft van de walnoten en de feta door de stamppot.
  12. Strooi de rest van de feta en walnoten er over.
Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie640 kcal
Eiwit20 gram
Koolhydraten70 gram
Vet25 gram
Verzadigd vet7 gram
Vezels15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum