Getty Images
Een heerlijk gerecht voor de maandagavond: marjoleins stamppotje. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt ongeveer 30 minuten. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 kleine spitskool
- 4 zongedroogde tomaatjes op olie
- ½ rood pepertje
- 50 gram gepelde walnoten
- 75 gram blokjes feta light
- Ca. 1½ dl groentebouillon
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de spitskool schoon en snijd de groente in smalle repen.
- Laat de tomaatjes uitlekken en snijd ze in reepjes. Vang de olie op.
- Snijd het stukje peper in smalle reepjes.
- Hak de walnoten grof.
- Verkruimel de feta grof.
- Verwarm de olie van de tomaatjes en roerbak hierin de spitskool in een paar minuten gaar.
- Bak de reepjes peper en de tomaatjes mee.
- Verwarm de groentebouillon.
- Stamp de gare aardappelen en maak er met de hete bouillon een puree van. Schep de spitskool er door.
- Meng de helft van de walnoten en de feta door de stamppot.
- Strooi de rest van de feta en walnoten er over.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 640 kcal | |
Eiwit | 20 gram | |
Koolhydraten | 70 gram | |
Vet | 25 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum