Maandag: noedelsalade met tofu en cashewnoten

Met dit vegetarische hoofdgerecht komt u vandaag goed voor de dag. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Met een sinaasappel die zorgt voor een friszoete smaak. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 200 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 150-200 gram noedels
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 150 gram tofu
  • Sojasaus
  • Koriander
  • 25 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Was de taugé.
  3. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten net gaar.
  4. Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
  5. Laat de groente uitlekken en afkoelen.
  6. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
  8. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  9. Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
  10. Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
  11. Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
  12. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de hete olie bruin.
  13. Bak de ringetjes peper kort mee.
  14. Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe.
  15. Meng dit door de noedels en de groente.
  16. Maak de salade op smaak met wat sojasaus en koriander.
  17. Strooi de cashewnoten er over.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 575 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 85 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum