Met dit vegetarische hoofdgerecht komt u vandaag goed voor de dag. Het gerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 30+ minuten. Met een sinaasappel die zorgt voor een friszoete smaak. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 100 gram taugé
- 150-200 gram noedels
- 1 sinaasappel
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- 150 gram tofu
- Sojasaus
- Koriander
- 25 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Was de taugé.
- Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 5 minuten net gaar.
- Kook de laatste halve minuut de taugé mee.
- Laat de groente uitlekken en afkoelen.
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Spoel de noedels met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
- Pers een halve sinaasappel uit en snijd het vruchtvlees van de andere helft in stukjes.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in smalle repen.
- Maak de peper schoon en snijd hem in ringetjes.
- Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de hete olie bruin.
- Bak de ringetjes peper kort mee.
- Voeg het sinaasappelsap, de geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel toe.
- Meng dit door de noedels en de groente.
- Maak de salade op smaak met wat sojasaus en koriander.
- Strooi de cashewnoten er over.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 575 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 85 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum