Getty Images
Met een Indonesische twist.
Gerecht voor 2 personen, bereidingsduur 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 150 gram oesterzwammen
- 2 bosuitjes
- 3 takjes selderij
- 4 eieren
- 1 eetlepel ketjap
- Mespunt sambal
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in smalle ringen.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Klop de eieren met 3 eetlepels water, de ketjap en de sambal los.
- Verwarm de margarine in een koekenpan met een antiaanbaklaag en bak hierin de bosuitjes zacht.
- Voeg de oesterzwammen toe en bak ze kort mee.
- Maak dit op smaak met peper en de selderij.
- Schenk het eiermengsel erop en bak de omelet net gaar en aan de onderkant goudbruin.
- Snijd de omelet in punten.
Menusuggestie
Lekker met kropsla met radijs en volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 100 gram kropsla
- 1 bos radijs
- 4 sneden volkorenbrood
- 2 eetlepels slasaus
- 1 eetlepel halfvolle yoghurt
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine en ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 220 kcal | 445 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 40 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 3 gram | 9 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum