Getty Images
Voor de maandagavond staat er een heerlijke rodekoolsalade met cranberries op het menu. Dit recept is geschikt voor 2 personenen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 400 gram gesneden of een stuk rodekool
- 1 eetlepel olie
- 1 dl appelsap
- 2 eetlepels appelstroop
- 2 eetlepels gedroogde cranberries
Bereiding
- Maak de ui en eventueel het stuk rode kool schoon.
- Snijd de ui klein.
- Schaaf de kool fijn.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui zacht.
- Voeg de rode kool toe en roerbak de groente in een paar minuten zacht.
- Giet het appelsap er bij en roer er de appelstroop en de cranberries door. Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.
- Laat de kool afkoelen.
- Maak de groente eventueel op smaak met wat peper en een beetje azijn.
Menusuggestie
Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram vegetarische schnitzels
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepel aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 160 kcal | 460 kcal |
Eiwit | 3 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 50 gram |
Vet | 5 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum