Maandag: Rodekoolsalade met cranberries

Getty Images

Voor de maandagavond staat er een heerlijke rodekoolsalade met cranberries op het menu. Dit recept is geschikt voor 2 personenen en heeft een bereidingstijd van 15 tot 30 minuten. Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 400 gram gesneden of een stuk rodekool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl appelsap
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels gedroogde cranberries

Bereiding

  1. Maak de ui en eventueel het stuk rode kool schoon.
  2. Snijd de ui klein.
  3. Schaaf de kool fijn.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui zacht.
  5. Voeg de rode kool toe en roerbak de groente in een paar minuten zacht.
  6. Giet het appelsap er bij en roer er de appelstroop en de cranberries door. Breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur.
  7. Laat de kool afkoelen.
  8. Maak de groente eventueel op smaak met wat peper en een beetje azijn.

Menusuggestie

Lekker met een vegetarische schnitzel en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram vegetarische schnitzels
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepel aardappelpuree

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 160 kcal 460 kcal
Eiwit 3 gram 20 gram
Koolhydraten 20 gram 50 gram
Vet 5 gram 20 gram
Verzadigd vet 1 gram 3 gram
Vezels 8 gram 15 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum