Getty Images
Kent de schorseneren nog? Voor dit hoofdgerecht moet u ze gebruiken. En het is indrukwekkend eenvoudig. Voor 2 personen kent dit overheerlijke gerecht een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 600 gram schorseneren
- Azijn
- 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
- 25 gram walnoten
- 2 eieren
- 100 gram halfvolle kwark
- Tijm
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
Bereiding
- Boen het zand van de schorseneren.
- Schil de schorseneren met een dunschiller.
- Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
- Kook de schorseneren 15 minuten in water.
- Warm de oven voor op 180° C.
- Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
- Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
- Klop de eieren los en klop ze door de kwark. Voeg wat tijm, peper en weinig zout toe.
- Verdeel dit over de schorseneren.
- Strooi er de geraspte kaas over.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 630 kcal |
Eiwit | 25 gram |
Koolhydraten | 85 gram |
Vet | 20 gram |
Verzadigd vet | 5 gram |
Vezels | 8 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum