Maandag: schorseneren-ovenschotel van Merle

Getty Images

Kent de schorseneren nog? Voor dit hoofdgerecht moet u ze gebruiken. En het is indrukwekkend eenvoudig. Voor 2 personen kent dit overheerlijke gerecht een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

  • 600 gram schorseneren
  • Azijn
  • 400-500 gram gare aardappelschijfjes (koelvak)
  • 25 gram walnoten
  • 2 eieren
  • 100 gram halfvolle kwark
  • Tijm
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Boen het zand van de schorseneren.
  2. Schil de schorseneren met een dunschiller.
  3. Snijd ze in stukken en leg ze direct in water met een scheutje azijn tegen het verkleuren.
  4. Kook de schorseneren 15 minuten in water.
  5. Warm de oven voor op 180° C.
  6. Doe de aardappelschijfjes in een ovenvaste schaal en verdeel er de gekookte schorseneren over.
  7. Hak de walnoten grof en strooi ze over de schorseneren.
  8. Klop de eieren los en klop ze door de kwark. Voeg wat tijm, peper en weinig zout toe.
  9. Verdeel dit over de schorseneren.
  10. Strooi er de geraspte kaas over.
  11. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 30 minuten heet worden.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 630 kcal
Eiwit 25 gram
Koolhydraten 85 gram
Vet 20 gram
Verzadigd vet 5 gram
Vezels 8 gram

Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.

Missing media-item.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum