Ruik de herfst in huis
Ingrediënten
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 ui
- 200 gram runderlap
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels garam masala
- 1 laurierblad
- 600 gram pompoen
- 1 rode peper
Bereiding
- Rooster het komijnzaad en het korianderzaad in een droge koekenpan tot het gaat geuren.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het vlees in repen.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de ui, de geroosterde specerijen, de garam masala en het kort mee.
- Giet er 2 dl kokend water bij met wat zout en laat het vlees 1 uur zacht sudderen.
- Maak de pompoen schoon.
- Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Maak de peper schoon. Verwijder de steelaanzet en de pitjes.
- Snijd de peper in ringen.
- Doe de pompoen en de peper bij het vlees en stoof het geheel in 30 minuten verder gaar.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 265 kcal | 460 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 6 gram | 9 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in uw mail ontvangen? Meld u aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in uw mailbox.
Bron
- Voedingscentrum