Met veel groente en tofu.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.
Ingrediënten
- 250 gram broccoli
- 1 kleine courgette
- 2 bosuitjes
- 6 dl groentebouillon
- 150 gram dunne rijstnoedels
- 100 gram tofu
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels sojasaus of nam pla (vissaus)
- 2 eetlepels limoensap
- ½ eetlepels suiker
- 2 eetlepels pinda's
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
- Kook de broccoli en de courgette 3 minuten in de groentebouillon.
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de tofu in blokjes.
- Bak de tofu in de hete olie bruin.
- Pers er het teentje knoflook boven uit.
- Voeg de bouillon met de groente toe en maak dit op smaak met de soja- of vissaus, het limoensap en de suiker.
- Warm de rijstnoedels mee en strooi er de gehakte pinda’s over.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 615 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 80 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 8 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum