Getty Images
Maandagavond staat er tofu in zwarte bonensaus op het menu. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Lekker met geroerbakte Chinese kool en mie.
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 1 teentje knoflook
- 200 gram tofu
- 2 bosuitjes
- 1 rode en 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels zwarte bonensaus (toko)
- ½ dl groentebouillon
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Snijd de tofu in blokjes en schep het gembermengsel er door.
- Laat dit in de koelkast afgedekt 1 uur staan.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bosuitjes in ringen en de paprika’s in smalle repen.
- Verwarm de olie en bak hierin de tofu aan alle kanten bruin.
- Voeg de bosuitje, de paprika’s, de zwarte bonensaus en de bouillon toe. Stoof het geheel nog 5 minuten.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte Chinese kool en mie.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel olie
- 6 opscheplepels mie
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 230 kcal | 530 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 65 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum