Getty Images
Bak de tofu vandaag bruin met dit overheerlijke recept voor tofu met cidersaus. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met witlof-grapefruitsalade en aardappelpuree.
Ingrediënten
- Stukje ui
- 2 dl droge cider
- 1 theelepel mosterd
- 2 plakken tofu
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels maïzena
- 2 eetlepels crème fraîche
Bereiding
- Snijd het stukje ui klein.
- Breng de cider met de ui, wat peper en de mosterd aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
- Bestrooi de plakken tofu met peper en een beetje zout.
- Bak de tofu in de hete margarine aan beide zijden bruin.
- Zeef de ingekookte vloeistof en bind het met de aangemengde maïzena. Klop de crème fraîche er door.
- Maak de saus op smaak met peper.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 260 kcal | 505 kcal |
Eiwit | 9 gram | 15 gram |
Koolhydraten | 10 gram | 45 gram |
Vet | 15 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 1 gram | 5 gram |
Menu van de Week
Elke donderdag nieuwe recepten voor een hele week gezond en lekker eten in je mail ontvangen? Meld je aan voor de nieuwsbrief van het Voedingscentrum en ontvang het Menu van de Week in je mailbox.
Bron
- Voedingscentrum