Maastricht is de ideale stad voor een dagje uit met familie of vrienden . Een bezoekje aan het Bonnefantenmuseum, een drankje op het bruisende Vrijthof en talloze winkeltjes om te windowshoppen of een mooi souvenir te kopen. Naast al dat moois is Maastricht ook een culinaire stad. In deze top 5 een overzicht van de meest bourgondische restaurants in Maastricht.
Top 5
't Plenkske: een culinair spektakel
De chef hanteert een internationale keuken bij ‘t Plenkske, maar de Limburgse accenten zijn onmiskenbaar. Het begint al met de warme hartelijkheid waarmee u wordt ontvangen. Laat een lekker wijntje inschenken en geef u over aan het culinaire spektakel van chef Jaap van Wijck en zijn brigade. Wat te denken van een voorjaarssalade met Limburgse asperges, krokante zwezerik en notencrumble of een rijk gevulde bouillabaisse ‘t Plenkske stijl? Geen zin in à la carte? Ga dan voor het preuverijmenu, dat u zo lang kunt maken als zes gangen.Mes Amis: lang tafelen en genieten
Bij wijnrestaurant Mes Amis draait het niet alleen om deze edele drank, maar ook om lang tafelen en vooral genieten. Als u denkt dat echte gastvrijheid niet meer bestaat, geef u dan eens over aan gastvrouw Annaline. Alleen al die wijnen. Ze serveert er twintig per glas en over elke wijn weet ze wel iets moois te vertellen. Ondertussen vult de chef uw bord met Frans-Nederlandse gerechten: een trio van vis, coquilles met kreeftensaus, lamsrugfilet met een honing-tijmsaus en na een echte Dame Blanche. Een diner waar u nog lang over zult napraten.Witloof: royale porties en rijke producten
Zo dicht bij de grens kunt u niet om de Belgische keuken heen. Want ja, onze zuiderburen weten pas echt wat bourgondisch tafelen inhoudt: volle smaken, royale porties en rijke producten. Bij restaurant Witloof hebben ze deze keuken heel goed onder de knie. Hier geniet u van huisgemaakte kroketjes, de echte Gentse waterzooi, een Antwerps stoofpotje en uiteraard gegratineerde witlof. Bestel er een heerlijk pintje bij en voor u het weet zit u uren aan tafel.
Bron
- IENS