Top 5 mosselrestaurants

Zeg ken jij de mosselman?

Getty Images

Mosselen staan weer volop op de kaart in Nederland, u hebt ze vast al een keer voorbij zien komen. De bekende zeevrucht is enorm populair in Nederland, de pannetjes zijn niet aan te slepen. In deze top-5 een overzicht van restaurants die de mossel op de kaart hebben staan.

De top 5:

Auberge Des Moules - Philippine
Mossel & Gin - Amsterdam
De Dagvisser - Scheveningen
In Den Zevenden Hemel - Den Bosch
De Branding - Yerseke

De naam verklapt het eigenlijk al, bij Auberge Des Moules staan de mosselen centraal. Al 45 jaar is dit de place to be voor liefhebbers van schaal- en schelpdieren! U kunt hier diverse varianten eten. Wat dacht u van een dozijn gegratineerde mosselen met knoflook? Of wellicht de gekookte, naar oud familierecept? Uiteraard staan er ook heel veel andere heerlijkheden op het menu, bijvoorbeeld oosterscheldekreeft, garnalenkroketjes, de klassieke steak tartaar en de perfect gebakken zeetong. Zelfs aan de vleesliefhebber is gedacht! Als u in Zeeland bent, moet u hier gewoon een keer hebben gegeten.

Midden in het mooie Westerpark vindt u Mossel & Gin. U proeft hier niet alleen de klassieke bereiding. Wat dacht u van de Thaise met kokosmelk, citroengras, roze peper, limoenblad, gember, taugé, bosui en koriander? Of wellicht toch de Caraïbische met zoete aardappel, kousenband, kerrieblad en sambal badjak? Ja, voor elke smaak staat er wel een lekkere variant op het menu. Sluit af met een stuk worteltaart of appel-kruimel en u gaat na een wandeling door het park zeer tevreden naar huis. O ja, sla ook de gin-tonic niet over, deze klassieker is weer helemaal terug van weggeweest!

Bij In Den Zevenden Hemel in het bourgondische Den Bosch mogen de mosselen uiteraard niet ontbreken op het menu. De mosselen chermola hebben zelfs de Gouden Mosselpan gewonnen! De schelpjes worden op authentiek Marokkaanse wijze gebakken met onder andere knoflook, komijn, citroen, koriander en tomaat. U weet niet wat u proeft, zo lekker. Meer zin in een salade? Het restaurant serveert ook een heerlijke salade van quinoa, avocado, zoetzure komkommer, edamame boontjes en gewokte mosselen. Vind u dit allemaal iets te exotisch? Uiteraard staat ook de traditionele versie op het menu met patatten en salade.

Auteur 
Bron 
  • IENS