In bijna elke stad is er wel één te vinden: een ijssalon met een enorme rij voor de deur. Als u achteraan aansluit, weet u dat u een bijzondere traktatie te wachten staat. Iedereen heeft natuurlijk zijn persoonlijke favoriet, maar er zijn er een paar waar ze echt hemels ijs maken.
Als er familie op bezoek is in Ede dan hoort een uitstapje naar Bernardo’s IJssalon tot de verplichte onderdelen. Iets waarvoor ze in Ede alle begrip hebben, want iedereen heeft weleens een ijsje van Bernardo’s gegeten. Het is heel eenvoudig om verslaafd te raken aan een van de vele smaken die ze hier dagelijks op ambachtelijke wijze bereiden. Bernardo’s vindt telkens nieuwe smaken en toppings uit en elk jaar komen er wel een of twee smaken bij. Huisgebrande noten als croccantino of macadamia sieren ijs in de vitrine en zorgen voor nét dat beetje extra smaak. Erg fijn ook dat Bernardo’s ijs heeft voor diabetici en mensen met een lactose- of glutenallergie.
IJssalon De Hoop is al zeventig jaar een begrip. Niet alleen in Blaricum maar in heel Nederland en zelfs tot in Italië is hun naam en faam doorgedrongen. De Hoop werd in 2009 al tot IJssalon van het Jaar gekroond en dit jaar zijn ze tweede geworden. In Italië volgde SVH-Meesterijsbereider Caroline Kooij in februari diverse ijsworkshops en nam met De Hoop deel aan de ijswedstrijden. Ook daar werden ze tweede met hun ijscreatie De Toren van Pistache, een ijscoupe met pistache ijs, fleur de toffee en mascarpone-vijgenijs, cranberrycompote met pistachenoten en een semifreddo. Een ijsje van De hoop moet u een keer geproefd hebben!
Een vestiging van Van der Poel won al drie keer sinds 2000 de IJssalon van het Jaar-award. In 2001 en 2004 was het de vestiging in Hengelo en in 2010 Van der Poel in Enschede. Dit familiebedrijf is al actief sinds 1925 en heeft in al die jaren de smaak van het ijs geperfectioneerd. SVH-Meesterijsbereider Peter van der Poel, gebruikt de modernste ijsmachines om dat lekkere ijs te maken waar iedereen zo aan verslingerd is. Natuurlijk sublieme uitvoeringen van traditionele smaken als aardbei, vanille en chocola, maar experimenten als “Caramel-Nut-Explosion” of “I scream Sushi” schuwt Van der Poel zeker niet. Fenomenaal lekker!
Top vijf hemelse ijssalons
- Bernardo’s IJssalon, Ede
- Garrone, Haarlem
- IJssalon De Hoop, Blaricum
- IJssalon Van der Poel, Enschede
- Luciano’s, Wassenaar
Lees ook onze top 5 van voorgaande jaren!
- De beste ijssalons van 2010
- Top 5 ijssalons van 2009
- De beste ijssalons van 2008
- De beste ijssalons van Nederland 2007
Staat uw favoriete ijssalon er niet tussen? Schrijf een recensie op www.iens.nl en wellicht staan ze dan volgend jaar wel in de top 5!
Voor u geselecteerd door IENS
- IENS