Getty Images
Een tajine is een Noord-Afrikaanse aardewerken stoofpot. Voor vandaag stoppen we hier lekkere aubergines en kikkererwten in. Met een bereidingstijd van 15-30 minuten is dit gerecht voor 2 personen zo klaar. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 100 gram champignons
- 10 gedroogde abrikozen
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 dl groentebouillon
- 1 blikje kikkererwten
Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in repen of blokjes.
- Bak de aubergine in 1 eetlepel olie in 10 minuten zacht.
- Maak de ui, de knoflook en de champignons schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en de champignons in plakken.
- Snijd de abrikozen in reepjes.
- Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de ui en de knoflook met de specerijen.
- Bak de champignons mee.
- Voeg de abrikozen, de tomatenblokjes en de bouillon toe en laat dit 10 minuten koken.
- Meng er de aubergine en de uitgelekte kikkererwten door en stoof het geheel nog 10 minuten.
Voedingswaarden per persoon
Recept | |
---|---|
Energie | 350 kcal |
Eiwit | 15 gram |
Koolhydraten | 35 gram |
Vet | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum