Getty Images
Even de vorst erover. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 pak diepvries boerenkool (± 400 gram) of 400 gram panklare boerenkool
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kastanjechampignons of gemengde champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 200 gram vegetarische reepjes of blokjes
Bereiding
- Kook de boerenkool in weinig water gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee. Strooi er peper en een beetje zout over.
- Bak de paddestoelen kort mee.
- Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 290 kcal | 415 kcal |
Eiwit | 25 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 35 gram |
Vet | 15 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum