Vrijdag: boerenkool met vegetarische reepjes en paddestoelen

Getty Images

Even de vorst erover. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 15-30 minuten.

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries boerenkool (± 400 gram) of 400 gram panklare boerenkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kastanjechampignons of gemengde champignons
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram vegetarische reepjes of blokjes

Bereiding

  1. Kook de boerenkool in weinig water gaar.
  2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
  3. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
  5. Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee. Strooi er peper en een beetje zout over.
  6. Bak de paddestoelen kort mee.
  7. Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 290 kcal 415 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 15 gram 35 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum