Getty Images
Op vrijdagavond staat er couscous met aubergine en vegetarische roerbakreepjes op het menu. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen. Het recept heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Dat wordt smullen!
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 kleine ui
- 100 gram kerstomaatjes
- 175-200 gram couscous
- 1 theelepel ras el hanout
- 3 dl groentebouillon
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de aubergine in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
- Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
- Breng de bouillon aan de kook en schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Bak de roerbakreepjes in 1 eetlepel olie bruin.
- Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
- Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
- Maak de groente op smaak met het paprikapoeder.
- Meng de groente door de couscous. Schep de roerbakreepjes er op.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 665 kcal | |
Eiwit | 30 gram | |
Koolhydraten | 85 gram | |
Vet | 20 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum