Vrijdag: Couscous met aubergine en vegetarische roerbakreepjes

Getty Images

Op vrijdagavond staat er couscous met aubergine en vegetarische roerbakreepjes op het menu. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen. Het recept heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 kleine ui
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 175-200 gram couscous
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 3 dl groentebouillon
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de aubergine in blokjes, de ui in snippers en halveer de tomaatjes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de ui glazig.
  4. Doe de couscous in een kom en meng er de ras el hanout door. Gebruik eventueel paprikapoeder.
  5. Breng de bouillon aan de kook en schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous 5 minuten wellen.
  6. Bak de roerbakreepjes in 1 eetlepel olie bruin.
  7. Doe de blokjes aubergine bij de ui en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  8. Bak de gehalveerde tomaatjes kort mee.
  9. Maak de groente op smaak met het paprikapoeder.
  10. Meng de groente door de couscous. Schep de roerbakreepjes er op.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 665 kcal  
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 85 gram  
Vet 20 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 15 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum