Lekker recept met 3 soorten bonen.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- ± 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel mosterd
- 1 klein blikje kidney beans
- 1 kleine pot of blikje witte bonen
- 1 bosje radijs
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
- Kook de sperziebonen in 12-15 minuten gaar.
- Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd dit klein.
- Maak een dressing van de sjalot, de knoflook, de olie, azijn, de mosterd, peper en een beetje zout.
- Laat de sperziebonen, kidneybeans en witte bonen uitlekken en schep de dressing er door.
- Laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Maak de radijs schoon en snijd ze in vieren.
- Schep de radijs en de kappertjes door het bonenmengsel.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 265 kcal | 370 kcal |
Eiwit | 15 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 45 gram |
Vet | 7 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 20 gram | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum