Getty Images
Een hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 30+ minuten
Ingrediënten
- 1 ui
- ½ rode peper
- 4 drumsticks
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine blikje tomatenpuree (70 gram)
- 2 dl (kippen)bouillon
- 1 laurierblad
Bereiding
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Snijd het stukje peper klein en verwijder de pitjes.
- Verwijder het vel van de drumstick.
- Bestrooi de drumsticks met peper en een beetje zout en bak ze in de hete olie aan alle kanten bruin.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Fruit de ui kort mee.
- Voeg de peper toe met de tomatenpuree, de bouillon en het laurierblad.
- Stoof de drumsticks in 40 minuten in de saus gaar.
- Verwijder het laurierblad.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 280 kcal | 615 kcal |
Eiwit | 30 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 8 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 2 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum