Vrijdag: Empanadas

Getty Images

Dit vegetarische recept voor empanadas is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met een maissalade.

Ingrediënten

  • 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 2 eieren
  • stukje prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarisch rul gehakt
  • 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
  • (gerookt) paprikapoeder
  • tomatenketchup
  • 1 eetlepel halfvolle (koffie)melk

Bereiding

  1. Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  3. Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
  4. Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
  5. Bak het vegetarische gehakt kort mee.
  6. Pel de eieren en snijd ze in stukken.
  7. Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
  8. Maak het mengsel pittig op smaak met de kleingesneden jalapeñopepers, wat paprikapoeder en tomatenketchup.
  9. Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
  10. Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn. Druk de randen met een vork goed dicht.
  11. Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
  12. Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.

Menusuggestie

Lekker met een maissalade met olijven. Hiervoor heb je nodig:

  • 1 blik maïs
  • 1 gegrilde paprika (pot)
  • 12 olijven
  • 1 eetlepel limoensap

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 460 kcal 600 kcal
Eiwit 25 gram 30 gram
Koolhydraten 40 gram 60 gram
Vet 20 gram 25 gram
Verzadigd vet 5 gram 6 gram
Vezels 7 gram 10 gram

 

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum