Getty Images
Dit vegetarische recept voor empanadas is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met een maissalade.
Ingrediënten
- 4 lapjes deeg voor hartige taart (diepvries)
- 2 eieren
- stukje prei
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 150 gram vegetarisch rul gehakt
- 1 eetlepel jalapeñopepers (potje)
- (gerookt) paprikapoeder
- tomatenketchup
- 1 eetlepel halfvolle (koffie)melk
Bereiding
- Laat de lapjes deeg op het aanrecht ontdooien. Warm de oven voor op 200° C.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Maak de prei en de knoflook schoon en snijd het fijn.
- Fruit de prei en de knoflook zacht in de olie.
- Bak het vegetarische gehakt kort mee.
- Pel de eieren en snijd ze in stukken.
- Schep de stukken ei door het gehaktmengsel.
- Maak het mengsel pittig op smaak met de kleingesneden jalapeñopepers, wat paprikapoeder en tomatenketchup.
- Verdeel dit over één helft van de lapjes deeg.
- Vouw het deeg dubbel en snijd eventueel de hoekjes er af zodat de pakketjes half rond zijn. Druk de randen met een vork goed dicht.
- Bestrijk ze met een beetje (koffie)melk.
- Bak de empanadas in de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Menusuggestie
Lekker met een maissalade met olijven. Hiervoor heb je nodig:
- 1 blik maïs
- 1 gegrilde paprika (pot)
- 12 olijven
- 1 eetlepel limoensap
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 460 kcal | 600 kcal |
Eiwit | 25 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 40 gram | 60 gram |
Vet | 20 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 5 gram | 6 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum